A karácsony már a küszöbön áll

Az időjárás még őszies, abból is az enyhébb fajtából, mégis közel jár már a karácsony. Mindenki számára talán az év legfontosabb időszaka, amikor együtt van a család és lehetőségünk van megajándékozni a szeretteinket.

A mukahely a második otthonunk

A család alatt nem csupán a szorosan vett vérszerinti családot értjük, hiszen a munkahelyünkön is egy nagy család részei vagyunk, ezért fontos és a kötelékeket is erősebbé teszi, ha itt is megajándékozzuk egy mást. Nem az a lényeg, hogy ez egy nagy és értékes ajándék legyen. Legtöbbször nem is áll nagy keret a rendelkezésre. A lényeg, hogy kedvességből tegyük és szívből adjuk.

Apró ajándék is elegendő akár egy reklámtoll

Van ahol sorshúzással döntik, el ki kit ajándékozzon meg a csapaton belül, amit egy kedves kis ünnepségen belül adhatnak át egymásnak a kollegák, kolleginák. A meglepetés hatását fokozhatjuk, ha a cégen belül minden dolgozó kap még ezen felül is valami apróságot akár egy reklámajándékot, ami lehet egy reklámtoll, kulcstartó vagy bármi más hasznos dolog. Lehet kifejezetten karácsonnyal kapcsolatos is, de ez sem kötelező. Ezek az apróságok a cég fényét is növelik.

Az együtt töltött idő is ajándék

Az együtt töltött idő és ajándékozás szorosabbá teszi a kapcsolatokat és elmélyíti a munkahelyi barátságokat is. Ezek a találkozások arra is szolgálnak, hogy hogy beszélgessünk olyan kollegákkal, akikkel erre egyébként soha nincs idő és talán ez a legnagyobb értéke ezeknek az alkalmaknak. Az ajándék csupán a tejszínhab az ünnep tortáján, mégis fontos, mert hazavihetünk egy darabkát az ünnep fényéből, amit aztán még ragyogóbbá tehetünk.

Jobb adni, mint kapni

Karácsonyi alapszabály: jobb adni, mint kapni. Minél több ismerősünket látogassuk meg az ünnepek alatt és lepjük meg apró ajándékokkal. Igyekezzünk az ajándék kiválasztásakor minél figyelmesebbek, lenni. Jó, ha tudjuk a megajándékozottnak milyen az ízlése. Karácsonykor a rég nem látott rokonok és ismerősök is találkoznak. Ez nagy létszám néha lehetetlenné teszi, hogy mindenkinek nagy ajándékkal kedveskedjünk. Ilyenkor se mondjunk le arról, hogy mindenkit megajándékozzunk. Egy kiváló minőségű fém reklámtoll jó választás lehet. Annak biztosan mindenki örül és használni is fogja.