Milyen ajándékot adjunk céges vezetőknek?

A reklámajándékok szinte minden eseményen jelen vannak. Választási kampányok, céges rendezvények, kiállítások, bemutatók és még hosszan sorolhatnánk. Ezek a többnyire kis értékű tárgyak az adott céget hivatottak képviselni és tartalmazzák a cég logóját, nevét és akár több információt is a céggel kapcsolatosan.

Legyünk kreatívak

A legsikeresebbek mindig a hétköznapi a mindennapi életben használható tárgyak, mint például egy reklámtoll vagy egy bögre, sapka vagy póló. Vannak helyzetek illetve események, amikor igényesebb személy számára kell ajándékot választanunk és ennél kreatívabbnak kell lennünk.

A reklámajándékokat három nagy csoportra oszthatjuk:

Szóróajándékok: ezek kis értékűek, tömeges terjesztésre vannak szánva és sokezer darab készül belőlük.

A közepes értékű reklámajándékok nagy mennyiségben készülnek. Jellemzően használati tárgyak, mint például logóval ellátott konyhai kötény és kesztyű. Ezeket célzottan kapják a kiválasztottak és többnyire szorosan kapcsolódik az értékesítéshez.

A nagy értékű, kis példányszámban készülő ajándékok a reprezentációt szolgálják. Konkrétan az adott személynek készülnek. Minden tekintetben exkluzív, az emblémázása is, vagy nem is szerepel rajta semmilyen logó vagy felirat.

Melyik az az ajándék, amelyik alkalmas arra, hogy céges vezetőt lepjünk meg vele?

Amit biztos, hogy ne adjunk az a tömegtermékek, a hétköznapi szóró ajándékok. Olyan ajándék legyen, amivel jó benyomást kelthetünk és ezen ne takarékoskodjunk. Szóba sem jöhet kulcstartó vagy hűtőmágnes, de egy márkás, igényes kivitelű fémtoll remek ajándék lehet. Egy olyan golyóstoll, amit bármilyen rangos társaságban magabiztosan elő lehet venni és aláírni vele a magas nyereséget eredményező szerződéseket.

Tisztelet és örömszerzés

Ha értékes bort adunk a magas beosztású személynek, akkor mindenképpen tartóval együtt tegyük. Így elegáns ajándékkal lepjük meg a megajándékozottat, amivel amellett, hogy megtiszteljük és örömöt szerzünk egyszerre.

A csomagolás is lényeges

A csomagolásra is minden esetben nagyon figyeljünk oda és az ajándékot személyesen adjuk át, ezzel is jó benyomást keltve és elmélyítve a kapcsolatot. A megfelelő ajándék kiválasztása időigényes lehet, mégis érdemes energiát fektetni bele, mert olyan kapcsolatokat tehetünk vele stabilabbá, amelyek hosszú távon hasznosak lesznek üzletünk életében és hozzásegítenek a hosszútávú sikereink eléréséhez.