Reklámajándék emblémázás

Egy hétköznapi tárgy a feliratozással válik reklámajándékká. Az ízléses, megfelelően elhelyezett emblémák mutatósabbá teszik a reklámajándékot és biztosítják, hogy a megajándékozott később is emlékezzen honnan is kapta. A céges ajándékait egyedivé és emlékezetessé teheti az emblémázás segítségével. Az ajándékozás és az ajándék befogadásának célja az örömszerzés, amelyhez kapcsolódik a cég arculatának megismertetése illetve népszerűbbé tétele.

Figyeljünk a minőségre

A reklámajándék vagy szóró ajándék kiválasztása során nagyon fontos, hogy figyeljünk a minőségre. Olcsó és gyenge minőségű ajándékkal bármi is legyen, az a saját jó hírünket tesszük kockára.  Ha például reklámtollat választunk, ami gyakorlatilag dzsóker ajándéknak számít, hiszen mindenhol megállja a helyét érdemes fém reklámtollat választani a műanyag helyett. Sokkal nagyobb az esély rá, hogy a megajándékozott megtartja, sőt még betétet is cserél majd benne, ha kifogy. Ezzel biztosítva lesz, hogy az ajándék betölti küldetését, még tovább működik reklámhordozóként.

Az emblémázás technikája, milyen módszerrel kerül, rá a logó az ajándékra minden esetben függ a termék anyagától, felületétől, a logó méretétől, bonyolultságától és színeitől. Elterjedt technikák a dombornyomás, gépi hímzés, gravírozás, szitanyomás, tamponnyomás, transzfernyomás. A mintát számítógépes vektorrajz alapján viszik fel az ajándéktárgyra az anyag és a méret függvényében a legalkalmasabbal. Aki nem rendelkezik, ilyennel annak lehetősége van megrendelni a kiválasztott szolgáltatónál, akik több éves tapasztalattal és magas szintű szakmai tudással szavatolják a minőséget.  A logóról először látványterv készül, ami alapján, nyomon követhető a munkafolyamat.

Reklámtoll emblémázás

A tamponnyomás az egyik igen kedvelt és gazdaságos emblémázási eljárás. Műanyag, bőr, műbőr és fém termékek emblémázása oldható meg a segítségével. Sík illetve enyhén ívelt felületeteken használható. Magát az logót egy nyomólemezre világítják, le majd a lemezt előhívják. A mintát erről a lemezről egy szilikon tampon viszi át a kiválasztott ajándéktárgyra. A szilikongumi rugalmassága ad lehetőséget arra, hogy enyhén ívelt felületeken is használható legyen a technika.

A lézergravírozás során a mintát a termék felületére égetik. Maga az anyag lehet fém, fa vagy üveg. A lézersugarat számítógép vezérli, amely tökéletes végeredményt biztosít. A lézergravírozással nem választható több szín. Az anyag színe vagy a gravírozott felület alatti szín fogja adni a logó színét. Elegáns és tartós díszítést érhetünk el a segítségével.